Mikä on Localhost? Selitetty aloittelijoille

On niin monia teknisiä ammattikielejä, joita käytetään yleisesti keskusteltaessa verkostoitumisesta, palvelinten hallinnasta ja tiedonsiirrosta. Voidaan helposti sekoittaa.

Yksi tällainen termi on ”paikallinen isäntä”. Jos sinäkin olet hämmentynyt ja raaputat päätäsi, ajattele mikä tarkalleen on localhost, pidä kiinni tiukasti, koska keskustelemme samasta yksityiskohtaisesti.

Sisällysluettelo

 • 1. Mikä tarkalleen on paikallinen isäntä?
 • 2. Mihin localhostia käytetään?
  • 2.1. Lisätietoja localhostista
 • 3. Kuinka löydän paikallisen isännän osoitteen?
 • 4. Mikä on ero 127,0 0,1: n ja paikallisen isännän välillä?
 • 5. Mitä ovat paikallinen isäntä ja portti?
 • 6. Localhostin käyttö
  • 6.1. Nopeustesti
  • 6.2 Testaa ohjelma tai verkkosovellukset
  • 6.3. Sivustojen esto
 • 7. Viimeiset ajatukset

Internet on suuri verkko, joka toimii tiettyjen parametrien ja sääntöjen joukossa. Kaikkien tietojen siirtäminen, tarkasteleminen ja lataaminen Internetiin vie paljon kaistanleveyttä.

Sinun on täytynyt törmätä termeihin, kuten localhost, paikallinen kone , kotikone tai kuviot, kuten 127.0.0.1. Tärkeä kysymys on, mikä on paikallinen isäntä, ja mitä se todella tekee?

[num 1] Mikä tarkalleen on paikallinen isäntä?

Yritetään selittää sama esimerkin avulla. Oletetaan, että yrität muodostaa yhteyden osoitteeseen https://mythemeshop.com. Se on verkkotunnus, joka sijaitsee tietyllä IP-osoitteella .

Yhdistämme verkkosivustoihin yleensä käyttämällä niiden verkkotunnuksia (kuten mythemeshop ) IP-osoitteidensa sijasta ilmeisen syyn vuoksi – verkkotunnuksia on helpompi muistaa verrattuna IP-osoitteisiin, kuten 192.0.2.1.

Kun yrität muodostaa yhteyden 127.0.0.1: een, se muodostaa yhteyden aina omaan järjestelmään tai sanotaan omaan tietokoneeseesi.

Lyhyesti sanottuna localhost on oma tietokone, jonka IP-oletusosoite on 127.0.0.1. Yrität muodostaa yhteyden mihin tahansa tietokoneeseen tai tietokoneeseen 127.0.0.1, joka yhdistää sinut samaan tietokoneeseen.

Localhost on palvelin, jota oma tietokoneesi käyttää. Termiä käytetään pääasiassa verkostoitumisen yhteydessä.

[num 2] Mihin localhostia käytetään?

Kuten tiedät, Internetissä kommunikointi vaatii tietyn kaistanleveyden. Localhost luotiin ensisijaisesti siten, että kehittäjät, verkkoinsinöörit voisivat testata asioita ensin omassa paikallisessa järjestelmässään ennen kuin he vievät sen pääpalvelimelle tai Internetiin.

Oletetaan, että haluamme MyThemeShopissa testata verkkosivustomme uuden ulkoasun. Ennen lähetystä haluamme varmistaa, että kaikki uuden suunnittelun toiminnot toimivat ehdottoman hyvin. Esimerkiksi: maksuyhdyskäytävä, tiedostojen lataus, sisältörakenne toimivat aivan hienosti uuden mallin käyttöönoton jälkeen.

Ennen kuin haluamme suoraan viedä uuden teeman ulkoasun suoraan verkkosivustolle, haluaisimme ensin testata kaikki toiminnot.

Saman testaamiseksi voimme käyttää localhostia , eli luoda oma tietokone palvelimena, testata uuden teeman toiminnot. Kun olemme testanneet kaikki toiminnot, voimme sitten ottaa teeman käyttöön verkkosivustollamme.

Tämä auttaisi meitä siirtymään vanhasta suunnittelustamme uuteen ulkoasuun saumattomasti rikkomatta mitään verkkosivuston toimintoja.

Jos haluat päästä syvällisiin tietoihin, tässä on lisää tietopommeja!

[num 2.1] Lisätietoja paikallisesta palvelimesta

Tietokoneverkoissa Localhost on vakiona virallisesti varattu verkkotunnus yksityisille IP-osoitteille.

Isäntä on verkkosivustomme verkkotunnus (esimerkiksi abc.com), ja sen IP-osoite on kuvattu neljällä numerolla, jotka ovat 0–255.

Jos yrität siirtyä paikalliseen isäntään eri tietokoneille asennetuissa selaimissa, saat erilaisia ​​tuloksia kaikkialla. Oletetaan esimerkiksi, että sinulla on neljä tietokonetta. Yrität käyttää localhostia kaikissa näissä neljässä järjestelmässä erikseen. Ne kaikki tuottavat erilaisia ​​tuloksia.

Miksi se tapahtuu? Näyttää siltä, ​​että käytämme samaa Internet-resurssia, mutta tulos voi olla erilainen joka kerta. Tämä johtuu siitä, että localhost on itse asiassa eräänlainen loopback-osoite, joka viittaa vain paikalliseen laitteeseen.

Kun viitat paikallisen isännän tietyllä tietokoneella, käytät samaa tietokonetta, jolla työskentelet tällä hetkellä.

Internetissä se on järjestetty niin, että IP-osoitetta 127.0.0.1 ei ole rekisteröity mihinkään, eikä mikään verkkosivusto tai verkkotunnus voi ottaa sitä vastaan ​​verkossa. IP-osoitteita on ainutlaatuinen alue, joka alkaa numerosta 127. Niitä ei ole lainkaan WWW: ssä. Nämä ovat yksittäisiä osoitteita, jotka luodaan vain lähiverkkoihin.

[num 3] Kuinka löydän paikallisen isännän osoitteen?

Kaikissa tietokoneverkoissa termi localhost viittaa tietokoneeseen, jossa ohjelma on käynnissä. Tietokone toimii virtuaalipalvelimena. Pohjimmiltaan tässä tietokone ei ole fyysinen esine, vaan virtuaalisesti toimiva järjestelmä. Harkitse sijaintia “localhost” tapana “soittaa” tietokoneellesi.

Joten jos haluat löytää paikallisen isännän osoitteen, kirjoita vain sen IP-osoite – tämä on syötettävä samaan tietokoneeseen, josta pyyntö tehdään. Osoitteen 127.0.0.1 avulla voit muodostaa yhteyden ja lähettää tietoja palvelinohjelmille, jotka toimivat samalla tietokoneella kuin asiakasohjelma, riippumatta tietokoneen verkon laitteistokokoonpanosta.

Hyvä osa on, että et tarvitse verkkokorttia, modeemia tai muita viestintälaitteita tähän. Rajapinta toteutetaan käyttöjärjestelmän ytimen näennäislaiteohjaimella.

[num 4] Mikä on ero 127,0 0,1: n ja paikallisen isännän välillä?

Mikä on 127.0.0.1?

127.0.0.1  on yleisesti käytetty loopback-osoite. Se sisältää yli 16 miljoonan IP-osoitteen, joita nimenomaisesti käytetään loopback-toiminnoissa. Silmukka-osoitteen avulla tietokoneesi voi vaihtaa tietoja itsensä kanssa verkkoyhteysprotokollien avulla.

Laajassa mielessä loopback-osoite kuvaa virtuaalista verkkolaitetta, joka luo verkkoyhteyden vain yhdellä päätepisteellä, mikä tarkoittaa, että se alkaa ja päättyy samalla laitteella eli tietokoneellasi.

Mitä termi paikallinen isäntä tarkoittaa? Localhost  kuvaa tiedonsiirtoportin, joka yhdistetään lähdepalvelimeen. Sen avulla verkkoyhteys voi muodostaa itsensä, jolloin voit jäljitellä verkkoyhteyksiä, kun tällaista verkkoa ei ole tai sitä ei ole saatavilla.

Käytännössä sanaa localhost pidetään synonyyminä 127.0.0.1 -käyttöön ja keskusteluun. On kuitenkin tärkeää muistaa, että  molemmat eivät ole täysin identtisiä .

Oletusstandardien mukaan määritetyssä järjestelmässä URL-osoitteen paikallinen isäntä muunnetaan IPv4: ssä 127.0.0.1: ksi tai IPv6: n loopback-mekanismiksi :: 1. Silti on olemassa paljon enemmän loopback-osoitteita kuin vain nämä kaksi, joita voit käyttää paikalliseen isännöintiin. Silmukka-osoitteille varattu IP-lohko vaihtelee välillä 127.0.0.0 – 127.255.255.255.

Joten mikä ero on? Useimmissa koneissa localhost ja 127.0.0.1 ovat toiminnallisesti identtisiä. Mutta sana localhost on IP-osoitteen etiketti, ei itse osoite. Se voidaan reitittää mihin tahansa IP-osoitteeseen, jopa sellaiseen, joka on varatun osoitelohkon ulkopuolella.

Jos vaihdat Windowsista Unix / Linux-järjestelmään, saatat huomata, että loopback on melkein sama kuin localhost. Host-tiedoston avulla voit ohjata silmukan takaisin 127.0.0.1: een.

Yhteenvetona voidaan todeta, että localhost on vain vaihtoehtoinen tapa käyttää 127.0.0.1. Voimme sanoa, että nämä kaksi termiä ovat synonyymejä. Tässä on myös joukko IP-osoitteita, jotka on tarkoitettu luomaan lähiverkkoja: 127.0.0.1 – 127.255.255.255

[num 5] Mitä ovat paikallinen isäntä ja portti?

Saman ymmärtämiseksi meidän on ensin ymmärrettävä, mitkä portit ovat?

Millä tahansa tietokoneella (tai isännällä tai verkkopalvelimella) voidaan suorittaa useita eri ohjelmia samanaikaisesti. Eri porttinumeroita käytetään TCP / IP-protokollassa (tai Internet-protokollassa) osoittaakseen tietyn ohjelman, jossa kaikilla on sama osoite.

Jos tietokoneessa on esimerkiksi HTTP-palvelin (verkkopalvelin, esimerkiksi Nginx tai Apache), se kuuntelee porttia 80. Jos se ei ole käynnissä, mikään ei kuuntele portissa 80, ja jos käännyt paikallisen isännän puoleen satamassa 80, vastausta ei tule. Itse isäntä on käytettävissä, mutta se ei vastaisi.

Erilaisille palvelinohjelmille on tapana käyttää tunnettuja porttinumeroita. Monet yleiset verkkosovellukset eivät kuitenkaan edes ilmoita portin numeroa ajoittain, koska asiakas käyttää automaattisesti oletusporttinumeroa eli porttia 80.

Mutta periaatteessa mikä tahansa palvelu voidaan konfiguroida ja käyttää missä tahansa portissa. Ainoa asia, jota ei voida tehdä, on käyttää eri palvelimia samassa portissa samanaikaisesti.

[num 6] localhostin käyttö

Localhostilla on kolme pääetua:

Nopeustesti

Verkon järjestelmänvalvojana sinun on varmistettava, että kaikki laitteet ja TCP / IP-protokollat ​​toimivat hyvin. Voit suorittaa yhteyden tarkistuksen lähettämällä ping-pyynnön paikalliselle isännälle. Testi osoittaa, toimiiko kaikki hyvin vai ei. Tämä auttaa myös korjaamaan kaikki ongelmat.

Testaa ohjelma tai verkkosovellukset

Verkkosovelluksen tai minkä tahansa internetyhteyttä vaativan ohjelman rakentamisen yhteydessä linkittäminen localhost-osoitteeseen palvelee kehittäjiä erinomaisesti. Kuten edellä keskustelimme, käyttöjärjestelmästämme tulee simuloitu palvelin.

Siksi voimme ladata tarvittavat ohjelmatiedostot palvelimelle (eli paikalliseen käyttöjärjestelmään) ja tarkistaa sen suorituskyvyn ja testata sovelluksemme erilaisia ​​toimintoja, ennen kuin viet sen live-varsinaiseen palvelimeen, johon laajempi yleisö pääsee.

Sivuston  B lukitus

Voit käyttää localhostia estämään verkkosivustoja, joita et halua muiden käyttävän. Loopback-osoitekäyttöliittymä on hyödyllinen estämään haitallisten verkkosivustojen ja kaiken muun ei-toivotun sisällön pääsy.

[num 7] Viimeiset ajatukset

Tämä oli todella yksityiskohtainen viesti paikallishostin ymmärtämiseksi ja kuinka voit käyttää samaa eduksi. Vaikka et ole kovin kiinnostunut verkostoitumisesta, saatat haluta vain tietää, että localhost tarkoittaa omaa tietokonettasi, johon pääset selaimesi avulla.

Jaa näkemyksesi alla olevassa kommenttiosassa. Otamme mielellämme vastaan ​​kysymyksesi.

Leave a Comment